Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Νεροποντή…μελωδιών και στίχων…

Μια νεροποντή μοναδικών μελωδιών είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στις αρχές του Σεπτέμβρη. Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τα Χανιά για άλλη μια φορά φιλοξένησαν τη μαγική φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Με τη φωνή του Αλκίνοου να κυλά στο νυχτερινό αεράκι και το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι να αγροικά από ψηλά ταξιδέψαμε μες σε μουσικές αλλιώτικες , μες σε στίχους που χορεύουν σε κόσμους ονείρων.
Ο γνωστός καλλιτέχνης μεταξύ άλλων ερμήνευσε και κάποια κομμάτια από τη νέα του δισκογραφική δουλειά, Νεροποντή, μέσω των οποίων ασκεί έντονη κριτική στα κακώς κείμενα των ημερών μας.
Μια πραγματικά υπέροχη συναυλία, μια μουσική άνοιξη μες στο χειμώνα των ‘’μουσικών’’ σκουπιδιών που μας βομβαρδίζουν καθημερινά, στην οποία άξιζε να είσαι παρών. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα τέτοιες αξιόλογες μουσικές συναντήσεις στον τόπο μας καθώς πλέον ζούμε σε μια εποχή που η μουσική και ο πολιτισμός γενικότερα βιάζεται. Βιάζεται γιατί από πνευματικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόριο και μάρκετινγκ. Βιάζεται γιατί μόνο έτσι θα επιτύχουν την διαιώνιση των προβατοκοινωνιών, με την προώθηση εκφυλισμένου και μαζοποιημένου ‘’πολιτισμού’’. Όπως είχε παρατηρήσει και ο Arnold Toynbee ‘’Η μαζική παραγόμενη πνευματική τροφή στερείται γευστικότητας και βιταμινών’’.




Ανώνυμος