Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Παρακολουθώντας μια ορχήστρα κλασικής μουσικής

Πάντα επιθυμούσα να παρακολουθήσω μαθήματα βιολίου, αλλά με την επίσκεψη του σχολείου μας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και παρακολουθώντας το κονσέρτο κλασικής μουσικής απο συνομήλικα παιδιά από την Αυστρία, η επιθυμία μου αυτή ισχυροποιήθηκε.

















Η ορχήστρα τους αποτελείται από 90 άτομα αλλα μόνο τα 49 κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα.Η ορχήστρα είχε πολλα και διαφορετικά μουσικά όργανα (τα πιο πολλά από αυτά ήταν βιολιά αλλά υπήρχαν και άλλα όπως βιολετσέλα, φυσαρμόνικες, κλαρινέτα, κοντραμπάσσα ). Ο συγχρονισμός τους ήταν υπέροχος και παρόλο το μικρό της ηλικίας τους ήταν σωστοί επαγγελματίες.Βέβαια την ορχήστρα την διεύθυνε ένας μαέστρος, αυτός συντόνιζε όλα τα μουσικά όργανα μεταξύ τους.Επιπλέον ο μαέστρος είχε ετοιμάσει μερικές δραστηριότητες για το σχολείο μας όπως :
  • να βάλει μερικά παιδιά να διευθύνουν την ορχήστρα
  • να επίτρεψει σε άλλα να δοκιμάσουν να παίξουν ένα μουσικό όργανο που τους αρέσει






















οι συμμαθητές μου δυσκολεύτηκαν αρκετά με αποτέλεσμα ο θαυμασμός τους να μεγαλώσει περισσότερο για τα παιδιά της ορχήστρας που σε τόσο νεαρή ηλικία έχουν καταφέρει τόσα πολλά.
Τέλος, με τα παιδιά γνωριστήκαμε και κάναμε ωραίες συζητήσεις για τις διαφορετικές ζωές μας. Στην συναυλία τους, που έγινε ένα από τα επόμενα βράδια περάσαμε υπέροχα..

Ντενίσα Ζεκιράι