Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του Κριτικού Κινηματογράφου Κώστα Κωνσταντινίδη στο ΓΕΛ Κολυμβαρίου




















Την Τρίτη 27-3 ο κριτικός κινηματογράφου Κώστας Κωνσταντινίδης επισκέφτηκε το ΓΕΛ Κολυμβαρίου για να μιλήσει με τα παιδιά της Α' Λυκείου που συμμετέχουν στην ερευνητική εργασία με θέμα τον κινηματογράφο.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο με τον οποίο ένας κριτικός "διαβάζει" μια ταινία καθώς και τα σημεία που ένας κριτικός προσέχει ενώ περνούν πολλές φορές απαρατήρητα απο το θεατή.Στη συνέχεια είδαμε πώς μια ταινία συνομιλεί με την σημερινή πραγματικότητα που ζούμε.
Ο κ. Κωνσταντινίδης μίλησε στα παιδιά για τα είδη των ταινιών, για τη μαγεία της σκοτεινής αίθουσας καθώς και για την αξία του κλασσικού κινηματογράφου.
Επίσης τους μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός κινηματογράφος αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να τον στηρίζουμε αν θέλουμε να υπάρχει.
Τέλος κανονίστηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει στο θερινό κινηματογράφο του Κήπου όπου ο κ. Κωνσταντινίδης είναι υπεύθυνος.
Εκ μέρους του ΓΕΛ Κολυμβαρίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Κωνσταντινίδη για την εξαιρετική εμπειρία που ενθουσίασε τους μαθητές μας.

Αντρέας Μαρκαντωνάκης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πω πω κάτι ...............................................................

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

12,11,10,9,1

Ανώνυμος είπε...

1 13
2 3
3 7
4 5
5 33

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.