Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

Αρχαία……εν έτει 2007

Το Σάββατο 10 Μαρτίου ο σύνδεσμος φιλολόγων Χανίων, διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά διαγωνισμό στα Αρχαία Ελληνικά, για ·τους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου των λυκείων του νομού.

Ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία, γιατί είχε την μορφή των Πανελλαδικών εξετάσεων, τις οποίες οι μαθητές θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είτε φέτος, είτε του χρόνου.

Έτσι αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια ψυχολογική προετοιμασία γι’αυτές τις εξετάσεις, οι οποίες σε μεγάλο ποσοστό καθορίζουν το μέλλον μας.

Η γράφουσα έμεινε πολύ ευχαριστημένη από την συμμετοχή της, επειδή πιστεύει ότι ‘Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία. Ακόμα κι αν κάποιος δεν διακριθεί,αξίζει η συμμετοχή σ’ αυτό τον διαγωνισμό. Όπως έχει πει και ένας φίλος μου «οι εμπειρίες ίσως να είναι πιο πολύτιμες από τα αποτελέσματα»’.

Επιπρόσθετα,η διοργάνωση αυτή, είναι μια καλή ευκαιρία για την «σύσφιξη» των σχέσεων μεταξύ των Αρχαίων Ελληνικών- μαθητών.

Ιδίως,τώρα, σε μια εποχή όπου και τα Αρχαία Ελληνικά θεωρούνται νεκρή γλώσσα και όπου ο κάθε μαθητής (κυρίως του λυκείου) αγανακτά με τις πολλές ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών. Ίσως να έχει δίκιο. Ίσως και όχι.

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν :

Καλά αποτελέσματα!!!

Ειρήνη Χριστοδουλάκη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι να τα κάνεις τα αρχαία ελληνικά.. όταν γράφεις 'κλιθούμε' αντί του ορθού 'κληθούμε'..

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε για την παρατηρηση.
Βλεπετε ο δαιμων του ηλεκτρονικου υπολογιστη... θα διορθωθεί και αυτο αλλα και ο τιτλος.

Ανώνυμος είπε...

σε λίγες μέρες αρχίζουν τα τελικά διαγωνίσματα. καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

ερωτηση:αυτα τα ρημαδια τα αρχαια 6 ωρες στην πρωτη λύκειου τι θα τα κανουμε;;;;;;;;;;;