Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Ένα βιβλίο


Πεταλούδα στον ώμο

«…Ώρα περίπου εξίμιση, τι μ’ έπιασε να κάνω αναδρομή στο παρελθόν, τώρα που καταπίνουμε το γκρίζο καμπυλωτό φίδι του γυρισμού; Κρατώ το Νώντα από τη μέση σφιχτά, έχουμε γίνει ένα με τη μηχανή, γέρνουμε και οι δύο μπροστά, ύστερα πίσω με τη ρόδα ψηλά, είναι μια ηδονή ο ίλιγγος της ταχύτητας, είναι μια δύναμη, μια επανάσταση, μια νίκη! Νιώθουμε κι εμείς μια φορά νικητές! Οι άλλοι πίσω μας ακολουθούν…»

«…Το μέλλον μου φαινόταν πολύ μακρινό, ποτέ δεν έκανα όνειρα και σχέδια. Μου άρεσε μόνο να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα, στο οποιοδήποτε ρεύμα, στο κοινωνικό κατεστημένο, στις αρχές, στη λογική, στα πάντα. Ήξερα ότι άνηκα στο “περιθώριο”, πως βούλιαζα καθημερινά μα αφηνόμουν να βουλιάζω, χωρίς να έχω τη δύναμη ή τη θέληση ν’ αλλάξω κάτι από τη ζωή μου…»

Μέσα απ’ την αφήγηση του Μίλτου παρουσιάζονται ο Νώντας, ο Γιώργος, ο Νίκος, η Βένια, η Ηλέκτρα, νέοι της εποχής μας, σε μια προσπάθεια επιβεβαίωσης, σ’ επιλογές ζωής, σε αδιέξοδα. Οι σχέσεις μεταξύ τους, οι σχέσεις με τους μεγάλους, η θέση τους στην κοινωνία. Έντονα συναισθήματα, σκληρές αντιδράσεις, σκοτεινοί δρόμοι, άγονοι αγώνες…

Το βιβλίο κυρίως απευθύνεται κυρίως στη νεολαία, μα όχι μόνο. Μέσα από αυτές τις σελίδες, ο καθένας μπορεί να μάθει λίγα παραπάνω για τον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι νέοι, καθώς και να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με τις επιπτώσεις των ναρκωτικών ουσιών. Ένα μυθιστόρημα σύγχρονου προβληματισμού που κρατά το ενδιαφέρον ως την τελευταία σελίδα.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΑΛΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΙΔΟΥ-ΣΙΑΒΕΛΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ



Άννα Μαραθάκη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαιρομαι που διαβάζετε ελληνική λογοτεχνία! καλό και "γόνιμο" αγώνα

Ανώνυμος είπε...

χαιρομαι που διαβάζετε ελληνική λογοτεχνία! καλό και "γόνιμο" αγώνα

Ανώνυμος είπε...

μα τι ωραίο αρθρο είναι αυτό......... (αφού εγώ το έγραψα..) evil fairy

Ανώνυμος είπε...

Milas gia mia petalouda ston omo, mipos exeis k mia petalouda ston k***?.




Voulgaros.