Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Χρόνια πολλά πυράνχας

Σήμερα συμπληρώνονται δυο χρόνια ζωής του Pyranxas και λέω ζωή γιατί όλοι όσοι γράφουμε σ’αυτό, ασχολούμαστε με κάτι που μας ευχαριστεί.
Η πλειοψηφία των ιδρυτικών μελών του Pyranxas, δηλαδή τα μέλη της πρώτης συντακτικής ομάδας εκ μέρους των οποίων γράφω αυτές τις σειρές, αποφοίτησε πέρυσι από το Λύκειο μας. Μετά από μια επίπονη χρονιά είμαστε αισίως φοιτήτριες και το Pyranxas αποτελεί για εμάς ακόμα ένα σημείο αναφοράς. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί εμείς είχαμε την ιδέα της δημιουργίας και την διεύθυνση του blog, αλλά επειδή δεν είχαμε ,ούτε την στήριξη που θα θέλαμε από την πλειοψηφία των συμμαθητών μας, ούτε την συμμέτοχη που αρχικά περιμέναμε….Έτσι, το γεγονός αυτό μας έκανε να πεισμώσουμε ακόμα περισσότερο με την δημιουργία του blog παρά τις αντιξοότητες που συναντήσαμε.
Το Pyranxas τώρα έχει περάσει στα χεριά άλλων παιδιών τα οποία τα πάνε περίφημα!! Τα παιδία αξίζουν ένα μεγάλο «μπράβο» γιατί ανέλαβαν το blog την περίοδο των δικών μας πανελληνίων, και συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό με αμείωτο ενδιαφέρον καταφέρνοντας να προσελκύσουν πολλά νέα μέλη στην οικογένεια του Pyranxas.

























Η φωνή των νέων είναι πάντα επίκαιρη ∙ πόσο μάλλον αυτή τη χρονική περίοδο μετά τα γεγονοτα του περασμένου Δεκέμβρη. Πάντα αναζητάμε ένα μέσο να εκφραστούμε και η άποψη μας να ακουστει έστω σε μια μικρή κοινωνία. Η πρώτη μας δημοσίευση έλεγε ότι θα γράφουμε για θέματα που μας απασχολούν ως έφηβους και ως πολίτες. Αυτό έγινε πραγματικότητα το Pyranxas έγινε το βήμα από όπου μας δίνεται η ευκαιρία να μιλάμε για όλα όσα μας απασχολούν , να εκφράζουμε τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες μέσω των ποιημάτων και των φωτογραφιών που δημοσιεύονται.
Αυτή είναι η ουσία του Pyranxas∙ όχι μόνο επειδή έγινε το βήμα από όπου μοιραζόμαστε μαζί σας σκέψεις και επιθυμίες μας, αλλά κυρίως επειδή βοήθησε και εμάς τους ίδιους να δουλέψουμε ομαδικά και να υποβάλλουμε σε μεγαλύτερη βάσανο τις αρχικές μας θέσεις για αρκετά ζητήματα.Το Pyranxas ήταν και είναι σαν ένα δεύτερο σχολείο μέσα στο σχολείο και πλέον είναι μια ομαδική δουλειά περισσότερων από πέντε ατόμων…
Σήμερα όμως γιορτάζουμε τα δεύτερα γενέθλιά μας και ίσως να περιμένατε ένα τελείως διαφορετικό άρθρο. Όμως, όπως ανέφερα πιο πάνω, το Pyranxaki είναι το βήμα που μας δίνεται για να ακουστούμε σε μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων. Ίσως μερικοί από εσάς να εντοπίζεται μια μικρή πικρία σε κάποια από τα λόγια που γράφτηκαν, αλλά θεώρησα σκόπιμο να μεταφέρω κάποιες από τις σκέψεις μας,σχετικά με τις δυσκολίες που συνάντησε η πρώτη συντακτική ομάδα που παρόλα αυτά ουδέποτε φοβήθηκε να δημοσιεύσει οτιδήποτε επώνυμα∙ όλα τα άρθρα του πρώτου έτους είναι επώνυμα και αυτό γιατί πιστεύαμε ότι «κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται να εκφράσει την γνώμη του επώνυμα».

Παιδιά συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε και μην φοβάστε τι θα πουν οι άλλοι!
Χρόνια πολλά Pyranxas, μεγάλο να γίνεις με άρθρα πολλά!!

Για το Pyranxas εκ μέρους της 1ης συντακτικής ομάδας Ειρήνη Χριστοδουλάκη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ένας χρόνος ακόμα, μπράβο παιδιά! Χρόνια πολλά καιευχές στους συντάκτες, τους τέως, τους νυν και τους αύριο...

Ανώνυμος είπε...

1)χρονια πολλα πυρανχας κ πυρανχακια!!
2)ο φοβος για την γνωμη των αλλων δεν συμπεριλαμβανεται στους λογους που διατηρω ανωνυμια.

ανωνυμος

Ανώνυμος είπε...

να σε χαιρομαστε πυρανχακι μας!!!!!!!!!!!!ειρηνακι καλα τα λες!!!!!!!!!πιστευω οτι αν δεν ηταν η πρωτη συντακτικη ομαδα τοσο επιμονη και αν ελειπε η βοηθεια των ιδρυτων-καθηγητων το πυρανχας δεν θα υπηρχε τωρα..........βεβαια τον τελευταιο καιρο τα παει πολυ καλα!!!!!!!!!!!!!μπραβο σε οσους συνεχιζουν να εκφραζονται!

Σουρουλής είπε...

Καλή συνέχεια, παιδιά, από έναν παλιό φίλο. Συμφωνώ ότι είναι σημαντικό να λέμε τη γνώμη μας. Και περισσότερο από το να τη λέμε.

Ανώνυμος είπε...

xronia mas polaaa!!!!!!ante kai i prwti syntaktiki omada na dinei ta skiptra stin idi etoimi deuteri............

belisa