Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ποιος θα πάρει τον θείο Όσκαρ;


Το βράδυ της 22 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες η 81ή απονομή των βραβείων Όσκαρ θα είναι γεγονός. Στις βασικές κατηγορίες των Όσκαρ δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερς, μόνο εξαιρετικές ταινίες, και ηθοποιοί.
Για το όσκαρ καλύτερης ταινίας ανάμεσα στις πέντε υποψηφιότητες υπάρχουν το "Η απίστευτη ιστορία τουBenjamin Button" με τους Brad Pitt και Kate Blanset , το "Slumdog Millionaire" οπου το εξαιρετικό σενάριο σε συνδιασμό με την σκηνοθεσία του Danny Boile άρκουν για να του δώσουν το αγαλματίδιο.Οι υπόλοιπες τρεις συμμετοχές είναι το "Φροστ Νίξον,η αναμέτρηση", το "Milk" με τον Σον Πεν και τα "Σφραγισμένα χείλη" με την Kate Winslet.

Για το όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας έχουν προταθεί ο Danny Boile για το "Slumdog Millionaire" , ο David Fincher για το "Η απίστευτη ιστορία τουBenjamin Button" ο οποίος θέλει να κάνει τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία μετά το "Se7en". Eπίσης έχουν προταθεί o Ron Howard για το "Φροστ Νίξον,η αναμέτρηση" και ο Gus Van Sant το "Milk".






Για τον πρώτο αντρικό ρόλο φαβορί είναι ο Brad Pitt για το το "Η απίστευτη ιστορία τουBenjamin Button". Βασικός του αντίπαλος είναι ο Σον Πεν στον ρόλο του ομοφυλόφυλου ακτιβιστή Μilk.
Oι υπόλοιπες υπψηφιότητες είναι του Μ.Ρούρκ για τον "Παλαιστή", Ρ.Τζένκινς "the visitor" και Φ.Λανγκέλα "Φροστ Νίξον,η αναμέτρηση".

Στην κατηγορία πρώτου γυναικείου ρόλου επικρατέστερες για τον "Θείο Όσκαρ" είναι η Kate Winslet για τα "Σφραγισμένα χείλη" καθώς και μια απο τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του Χόλυγουντ με δύο όσκαρ για τις ερμηνείες της στο "Κράμερ εναντίον Κράμερ" και "η εκλογή της Σοφί". Ο λόγος για τη Meryl Streep που είναι εξαιρετική στο "Doubt " ως μια καλόγρια ιερατικής σχολής. Επίσης η Angelina Jolie για την "Ανταλλαγή",Ann Hathaway για το "Η Ρέιτσελ παντρεύεται" και η Mellisa Lio για το "Frozen river".

Τέλος στην κατηγορία Ξενόγλωσση ταινία με αξιώσεις ο γερμανικός κινηματογράφος διεκδικεί το τρίτο συνεχόμενο όσκαρ του για την ταινία "Το σύμπλεγμα Μπάαντερ Μάινχοφ".
Βασικός του αντίπαλος είναι μια ισραηλινή ταινία κινουμένων σχεδίων!! Το "Βάλς του Μπασίρ" είναι μια άκρως επίκαιρη ταινία που αφορά στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στο Λίβανο τη δεκαετία του 80.
Την πεντάδα συμπληρώνουν το "Ανάμεσα στους τοίχους" απ τη Γαλλία ,το "Departures" απο την Ιαπωνία και το Αυστριακό "Revanche".

Tα αποτελέσματα πολύ σύντομα.


Βασίλης Φανδρίδης

Πηγές Το Βήμα 25/1/09

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aa re billy allo kahmo den eixa para poios tha parei ta oscar..kata ta alla oreo ar8ro..

Ανώνυμος είπε...

Λατρευω την Ann Hathaway και η ερμηνεια της στο "Rachel Getting Married" ειναι απιθανη,αλλα οπως και η ιδια δηλωσε ειναι μικρη ακομα για οσκαρ(25 χρονων), χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν το αξιζει.
Προσωπικα πιστευω οτι η Kate Winslet,
σε μια απο της κορυφαιες ερμηνιες της καριερας της στο "The Reader"
(που στα ελληνικα αποδωθηκε "Σφραγισμένα χείλη"),ειναι αυτη που πρεπει να παρει τον θείο Οσκαρ.
{Αληθεια ξερετε γιατι λεγεται "ο Θειος Οσκαρ"???}
και επειδη ηδη σας κουρασα, οσοι δεν ειδατε την ταινια "Σφραγισμένα χείλη" πρεπει να την δειτε οποσδηποτε,οι εσωτερικες συγκρουσεις των ηρωων και η αληθεια που βγαζει αυτη η ιστορια ειναι συγκλονιστηκες.

Ανώνυμος είπε...

χαίρομαι που διαβάζετε εφημερίδα καισας αρέσει ο κινηματογράφος! Η μεγάλη οθόνη έχει άλλη μαγεία από αυτή της TV. Απόλαυσα κι εγώ τη ταινία "σφραγισμένα χείλη", τελικά τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί... καλές απόκριες!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΕΙΟΣ{ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ} ΚΑΘΩΣ:ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΛΑΚΕΤΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΜΟΙΑΖΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΕ....

Ανώνυμος είπε...

Εirini το ερώτημά σου για το θείο και η απάντηση που ακολούθησε, μ' έκανε να ανοίξω το "θείο" Μπαμπινιώτη, αυτός γράφει"από δημοφιλές ανέκδοτο, σύφωνα με το οποίο το αγαλματίδιο που προσφέρεται ως βραβείο έμοιαζε με τον OSCAR PIERCE,κηπουρό και συγγενή μέλους της Ακαδημίας που απονέμει τα βραβεία" (λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας, σελ.1294!). Το pyranxas μας επιμορφώνει...

Εirini_Chr είπε...

Αυτός ακριβώς ηταν και ο σκοπός της ερώτησης μου προς τους αναγνώστες αυτου του άρθρου δηλαδή οσοι δεν το ξέρανε να ψάξουν να το βρουν.
Η ιστορία της ονομασίας του Όσκαρ είναι ενδιαφέρουσα , απλά φανταστείτε ότι είστε ένας ανώνυμος κηπουρός και από την μια στιγμή στην άλλη μια ανιψιά σας πιστεύει ότι ένα χρυσό αγαλματάκι σας μοιάζει και voila : οσκαρ,το όνομα του χρυσού αγαλματιδίου.

Ανώνυμος είπε...

τυχεράκιας ο ανώνυμος κηπουρός..., εγώ πάντως δεν γνωρίζω πώς θα βγώ με ταυτότητα, δεν σκαμπάζω και πολλά από ηλεκτρονικά κλπ, όμως σας παρακολουθώ και σας χαίρομαι. ΚΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ , καλή επιστροπή και... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Εirini_Chr είπε...

Ανωνυμε ειναι ευκολο. Αφου γραφεις το σχολιο σου επιλεγεις απο την λιστα ¨επιλογη ταυτοτητας¨ το πεδιο:
Όνομα/Διεύθυνση URL . Γραφεις το ονομα που θες στο πρωτο πεδιο και στελνεις το σχολιο σου.