Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Επιστροφή στα θρανία

Η θύελλα με τους βαθμούς,τα αποτελέσματα και τις κηδείες που ακολούθησαν τον Ιούνη πέρασε.Βέβαια για μερικούς χτύπησε η καμπάνα και έμειναν μεταξεταστέοι ή στην ίδια τάξη. Οι υπόλοιποι πέρασαν ένα ακόμη υπέροχο καλοκαίρι καλοπέρασης.Με λούφα, βόλτες, κλάμπινγκ και ταξίδια σε μέρη αλλιώτικα.
Μετά ήρθε ο Σεπτέμβρης, ορισμένα παιδιά ανυπομονούσαν για το καινούργιο τους σχολείο, άλλα πάλι περίμεναν να ξαναβρεθούν με την παρέα.
Οι πρώτες μέρες είναι πολύ αστείες...
Οι καινούργιοι καθηγητές την αρχή έχουν ένα ανήσυχο βλέμμα και κάποια αγωνία αν και προσπαθούν να το κρύβουν. Οι παλιοί καθηγητές προσπαθούν να βάλουν τα παιδιά στο κλίμα του σχολείου.
Υπάρχουν από την άλλη τα πρωτάκια.Τα ξεχάσατε;Αυτά κι αν είναι έξω απο τα νερά τους.Χαλαρώστε λίγο δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο απλά μεγαλώσατε λίγο και αλλάξατε σχολείο και καθηγητές!
Βέβαια οι πρώτες μέρες είναι μέρες γνωριμίας.
Τη φετινή χρονιά προστέθηκαν στην εκπαίδευση τα netbooks και έτσι σε κάθε διάλειμμα βλέπεις τα παιδιά με το χαζοκούτι στο χέρι να ναι συνδεδεμένα συνήθως στο facebook.Μπορείτε να σκεφτείτε πως θα συνεχίσουν οι επόμενες γενιές.
Συμπερασματικά άλλη μια χρονιά ξεκίνησε αλλά να θυμάστε τα ωραιότερα χρόνια είναι αυτά του σχολείου.


Μαρία Τσερκάκη

2 σχόλια:

Εirini_Chr είπε...

Μαρία μια χαρά τα λες. Οι Σεπτέμβρηδες των σχολικών χρόνων είναι ανεπανάληπτοι, σε αντίθεση με αυτούς των φοιτητικών χρονών, γι' αυτό παιδιά χαρείτε τα σχολικά σας χρόνια. Μελλοντικά, θα τα αναζητήσετε αρκετα.
Ωστόσο, είναι λυπηρό ,για εμενα τουλάχιστον, να βλέπεις ένα παιδί γυμνασίου στο διάλλειμα του αντί να είναι με τους φίλους του να προτιμά να είναι on-line σε διαδικτυακούς τόπους οι οποίοι δεν είναι για την ηλικία του.
Κρίμας...

Ειρήνη Χρ.

αγγελικη είπε...

αν και ως φοιτητρια περναω πολυ καλα μπορω να πω οτι μου λειπει η μυρωδια του σχολειου....ειναι α΄ληθεια οτι η πρωτη μερα ειναι κατι το ξεχωριστο...αγωνια για τους καθηγητες, τα μαθηματα κλπ...ποσο μου χουν λειψει οι σχολικες πλακες, οι εκδρομες, τα πειραγματα προς τους καθηγητες, δεν λεγεται....παιδια, απολαυστε τα σχολικα σας χρονια (όσο σας το επιτρέπει το παρον εκπαιδευτικό σύστημα)γιατι τα χρόνια δεν ξαναγυριζουν και καθε στιγμη που ζουμε ειναι μοναδικη!!!!