Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Καταναλώνω άρα υπάρχω

Κατακαημένε Καρτέσιε…Τι το’ θελες κι εσύ να πεις εκείνη τη ριμάδα τη φράση;
«Σκέφτομαι άρα υπάρχω.»
Ορίστε λοιπόν που διαψεύστηκες. Τώρα οι άνθρωποι αλλιώς επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους. Εξάλλου δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για σκέψη. Τα πάντα κινούνται γρήγορα. «Τα πάντα ρει» που έλεγε κι ο Ηράκλειτος.
Χα! Κι αυτός λάθος. Τα πάντα δεν ρέουν έτσι απλά…Τώρα λέμε «Τα πάντα γρήγορα δη ρει».
Ο χρόνος μας είναι αυστηρά καταμερισμένος έτσι ώστε να μη χάνουμε καθόλου χρόνο. Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα όπως ξέρετε. Και το χρήμα είναι αναγκαίο για να μπορούμε να καταναλώνουμε. Και η κατανάλωση είναι βεβαίως βεβαίως αναγκαία για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη μας («Καταναλώνω άρα υπάρχω» μη ξεχνιόμαστε).Άρα για να έχουμε χρήμα πρέπει να επενδύσουμε δημιουργικά το χρόνο μας δουλεύοντας (οι ληστείες τραπεζών είναι κι αυτή μια καλή εναλλακτική λύση βέβαια).
Απλή λογική λοιπόν.
Πολλή δουλειά =>πολλά λεφτά =>μεγάλη κατανάλωση => μεγάλη επιβεβαίωση ύπαρξης
Γρήγοροι ρυθμοί ζωής ( γρήγορο φαγητό κτλ) => οικονομία χρόνου=> περισσότερος χρόνος για δουλειά =>περισσότερη δουλειά =>περισσότερο χρήμα => περισσότερη κατανάλωση => ακόμα μεγαλύτερη επιβεβαίωση ύπαρξης.
Είδατε πόσα απλά είναι όλα;
Α! ναι ξέχασα έχουμε και ελεύθερο χρόνο. Ναι αμέ ελεύθερο χρόνο…Τον οποίο φυσικά επενδύουμε δημιουργικά βλέποντας τηλεόραση. Να’ ναι καλά οι διαφημιστές που φροντίζουν για την ενημέρωση μας οι άνθρωποι -που να κόβει ο Θεός μέρες από το Μητσοτάκη και να τους δίνει χρόνια –λέμεε τώρα. Χάρη λοιπόν σ’ αυτόν τον άγιο μηχανισμό της διαφήμισης ενημερωνόμαστε για τα νέα προϊόντα ώστε να αυξήσουμε την κατανάλωση μας (μη ξεχνάμε: κατανάλωση= επιβεβαίωση ύπαρξης).
Επίσης βλέπουμε τηλεόραση για να χαλαρώσουμε λίγο ,να κοινωνικοποιηθούμε, να δούμε τις ειδήσεις για να είμαστε ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες ,ε και φυσικά για να δούμε τι παίζεται στο lifestyle.
Πόσο λάθος ,λοιπόν, ήταν αυτός ο Καρτέσιος. Είμαστε πιο ολοκληρωμένα και επιβεβαιωμένα-πλήρη άτομα από το πιο ολοκληρότερο και πιο επιβεβαιότερο άτομο που υπήρξε ποτέ, χωρίς ίχνος σκέψης. Υγ€ία μόνο να έχουμε, πρώτα ο Θ€ός , να καταναλώνουμε .
Άντε βρε…και Καλά Χριστούγ€ννα!



Υ.Γ.
Ο χρόνος δεν είναι χρήμα.
Ο χρόνος είναι ζωή.


Ανώνυμος

1 σχόλιο:

αγγελικη είπε...

απιστευτο το αρθρο σου κι οσα λες εινα αποδεδειγμενα με μαθηματικη ακριβεια!!!!!!!!!!!!!! πολυ το χαιρομαι.........