Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Eνημέρωση για τα ατυχήματα στο Νοσοκομείο Χανίων

Πριν μερικές μέρες, το σχολείο μας πήγε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Νοσοκομείο των Χανίων, για μια εκδήλωση που γινόταν με θέμα "Τα ατυχήματα στην καθημερινότητα μας"…

















Όταν φτάσαμε στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου διαπιστώσαμε ότι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει τρακαρισμένα οχήματα διαφόρων ειδών, και στο εσωτερικό τους διάφορες κούκλες (άντρες, γυναίκες… και μωρά!) ανάλογα την περίπτωση του τρακαρίσματος!
Αφού κατεβήκαμε από το λεωφορείο, ένας αστυνομικός, μάζεψε όλα τα παιδιά σ’ ένα σημείο και μας μίλησε αναλυτικά για τα ατυχήματα που συνδέθηκαν μ’ αυτά τα οχήματα. Μετά από αυτό, μεταφερθήκαμε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου και εκεί μας έκαναν επίδειξη, το τι ακριβώς θα κάνουμε, αν και όταν παρευρεθούμε σ’ ένα οποιοδήποτε ατύχημα.
Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσαν τα βίντεο που μας έδειξαν με σοκαριστικές εικόνες τραυματιών και ατυχημάτων. Όλο αυτό διήρκεσε μία ώρα περίπου. Στο τέλος υπήρχε και ένα κέρασμα….Πού όμως όρεξη μετά από όλα αυτά που είδαμε!!










Η εκδήλωση αυτή είχε πολύ ενδιαφέρον και ελπίζω να πήραμε όλοι ένα μάθημα απ’ αυτό, κι όχι να περιμένουμε πρώτα να πάθουμε για να μάθουμε!


Μαρία Τσερκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: