Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η Ελληνική τηλεόραση σήμερα

Η τηλεόραση αποτελεί κομμάτι της καθημερινής ζωής τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά. Τα τηλεοπτικά προγράμματα γίνονται στοιχείο αναφοράς της καθημερινής οικογενειακής ζωής, επιδρούν στην κατανομή του ελεύθερου χρόνου, στις συνήθειες, στην κοινωνική επικοινωνία, στη σχολική επίδοση.














Οι Έλληνες παρακολουθούν ολοένα και περισσότερο χρόνο τηλεόραση. Πρακτικά, ένας στους δύο Έλληνες περνάει το βράδυ του με την TV. Το γεγονός αυτό πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό διότι στην πλειοψηφία της η τηλεόραση προβάλλει προγράμματα ανούσια για τους ανθρώπους.

Η τηλεόραση είναι ένα μέσο επικοινωνίας όπου αντί να προέχει η ενημέρωση, η ψυχαγωγία και η επιμόρφωση προέχουν τα πρωϊνάδικα, οι μεσημεριανές εκπομπές -όπου βρίσκει ο καθένας ότι θέλει, κουτσομπολιά για ελεύθερες, παντρεμένες, καλλιτέχνες και αστέρια της ελληνικής τηλεόρασης, τους ήρωες των ριάλιτι- και τα ριάλιτι σόου που γεμίζουν μεγάλο χρόνο προγράμματος με σχετικά φθηνές παραγωγές.
Η φετινή τηλεοπτική σεζόν απαρτίζεται από μια μεγάλη ποικιλία ριάλιτι σόου τα οποία στοχεύουν στο σασπένς στο δράμα και κυρίως στα μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Όσο οι καθημερινές και εβδομαδιαίες σαπουνόπερες μειώνονται τόσο τα ριάλιτι πληθαίνουν. Tα μαγειρικά ριάλιτι φέτος είχαν την τιμητική τους.














Τα κανάλια που προσφέρουν ενημέρωση , επιμόρφωση και ψυχαγωγία, είναι κατά βάση τα κρατικά.
Τελειώνοντας να πούμε ότι οφείλουμε να παρακολουθούμε την τηλεόραση χρησιμοποιώντας την κριτική μας ικανότητα και γενικότερα τις πνευματικές μας δυνατότητες έτσι ώστε να διακρίνουμε τα προγράμματα τα οποία μας ωφελούν σε σχέση με αυτά που μας βλάπτουν και υποτιμούν το νοητικό μας επίπεδο.

Έλενα Σιδεράκη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΩΣ ΠΙΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

ΝΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΞΑΙ ΤΗ ΨΕΥΤΙΑ.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!

ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΡΘΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΚΜΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ, Ο,ΤΙ ΝΙΩΘΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΤΕ !!!!!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!