Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Φτιάχνουμε μια ταινία;

Απλά μαθήματα κινηματογράφου

1.Εισαγωγή

Το να φτιάξει ένας από εμάς μια ταινία στο σπίτι του δεν είναι , όπως φαντάζονται πολύ άνθρωποι , τόσο δύσκολο στις μέρες μας με την πρόοδο της τεχνολογίας. Αντιθέτως με τον κατάλληλο εξοπλισμό μην φαντασθείτε και τίποτα πολύ ακριβό , απλώς με μια ψηφιακή κάμερα (που σίγουρα όλοι έχουμε στα σπίτια μας) και με ένα πρόγραμμα μοντάζ που μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε από το Internet μπορει ο καθένας μας να φτιάξει μια δική του ταινία και να εκφρασθεί μέσα από αυτή. Πως θα γίνει αυτό;








Πολύ εύκολα . Καταρχήν πρέπει να έχουμε τα εργαλεία μας (μια ψηφιακή κάμερα , και έναν υπολογιστή), μια παρέα με κινηματογραφικές ανησυχίες και ένα σενάριο.

Ύστερα ακολουθούν τα γυρίσματα.

Αν ως εδώ καλά , τότε συνδέουμε την κάμερα στον υπολογιστή και μεταφέρουμε εκεί τις σκηνές που έχουμε τραβήξει. Μετά έχοντας τα κατάλληλα προγράμματα μπορούμε να δώσουμε την μορφή που θέλουμε στην ταινία κάνοντας μοντάζ .










Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μουσική στην ταινία (Soundtrack) ή με ειδικά προγράμματα που κυκλοφορούνε στο Internet μπορούμε να βάλουμε ειδικά εφέ κάνοντας την ταινία μας να δείχνει σαν μια αληθινή παραγωγή του Hollywood.



Mιχάλης Μινωτάκης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια! σου εύχομαι να γίνεις σκηνοθέτης

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά, να προβάλλετε στο blog τα δικά σας αισθήματα, σχέδια, όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμίες με δικές σας ολιγόλεπτες ταινίες, που μπορείτε είσης να δημοσιεύετε και στο you tube, να τις μοιράζεστε με άλλους.

Κώστας Μ.

Ανώνυμος είπε...

για καντο αν μπορεις

Ανώνυμος είπε...

re sy!giname voukino kai dimosios?





''belisa''