Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2007

Εν αρχή ην.....

Αγαπητοί surfers,

Και την έκτη ημέρα, ο Θεός έκατσε και ήπιε ένα φραπεδάκι, αφού ήταν πολύ κουρασμένος. Σκεφτόταν λοιπόν τι θα φτιάξει την επόμενη μέρα…: «Δεν φτιάχνω κάτι, το οποίο θα είναι ανθεκτικό, δηλαδή θα αναπαράγεται, και με αυτόν τον τρόπο θα έχω με κάτι να ασχολούμαι για τους επόμενους αιώνες? Κάτι που να έχει λίγο από την εξυπνάδα μου ώστε να μην βαρεθώ ποτέ? Κάτι που στο τέλος δεν θα αντέξει και θα θέλει να καταστρέψει τα πάντα? Όμως, εγώ θα του στέλνω εμπόδια για να μην μπορέσει ποτέ να καταφέρει αυτό που θέλει.».Την επόμενη μέρα, ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο.

Και για όσους δεν ξέρουν, ο Θεός είχε ήδη φτιάξει ένα μικρό, οδοντωτό εμπόδιο για την διαιώνιση του ανθρώπου. Συνεπώς, θα αποτελούσε εμπόδιο και για την καταστροφική του διάθεση. Ένα μικρό ψάρι, που οι άνθρωποι ονόμασαν πυράνχας.

Έτσι, εδώ τελειώνει η ιστορία μας και εδώ αρχίζει μια καινούρια….Κανείς δεν ξέρει το πώς και το γιατί. Κανείς δεν γνωρίζει το που και πότε. Ίσως καταφέρουμε να δώσουμε απάντηση κάποτε....Τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, παρ’ όλη την πρόοδο της τεχνολογίας, αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Αν θέλετε αποδείξεις, κοιτάξτε γύρω σας. Κάπου εκεί, κρυμμένα στην γωνία παραμένουν τα λάθη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η τεχνολογία, τα πολιτικά σχέδια και οι πολιτικοί λόγοι, η μόλυνση, η ανεργία, ο ρατσισμός κ.α. Σε περίπτωση που δεν έχετε συναντήσει στον δρόμο σας κάτι από αυτά, σίγουρα θα έχετε βιώσει την μαζοποίηση και τον καπιταλισμό. Σίγουρα, θα έχετε βιώσει την επίδραση του χρήματος που σιγοτρώει τις ζωές όλων μας….(δικό μας δημιούργημα!)

Εμείς, οι δημιουργοί αυτού του blog, σας καλωσορίζουμε στον κόσμο μας! Με τη φωτιά μας(=πυρ) ελπίζουμε να σας ζεστάνουμε και με τα δόντια μας να σας πειράξουμε(=πυράνχας). Αποτέλεσμα αυτής της επιθυμίας μας είναι το Blog μας, «Πυράνχας».

Η γλυκανάλατη ζωή περνάει μπροστά και θα συνεχίσει να περνάει…

Αλλά, μην ξεχνάτε! Πάντα θα ζει ένα πυράνχας μέσα στην καρδιά του ανθρώπου….

Η συντακτική ομάδα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίζουμε τη δημιουργία του πυράνχας και καλωσορίζουμε την κατάδυση του στο ηλεκτρονικό πέλαγος. Προσδοκούμε να αισθανθούμε τα δόντια του και να ζεσταθούμε από τη φλόγα του. Παιδιά και Καθηγητές Συγχαρητήρια!
Για το ΔΣ του Συλλόγου, Κατερίνα Χριστοδουλάκη

Ανώνυμος είπε...

naste kala.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.